Depo

Arif Sag Sarkilari Dinle Son yeni Sarkilari Dinle

Salı, Mayıs 8

   Şimdi  Sevgili dinleyenlerimiz  arif  sag  hakkında biraz  bildiklerimizi  sizinle  paylaşacagız   herseyden once  ses  sanatçısı olan  uzun yıllardır  müzik  hayatında  emegi  olan bir sanatçıdır  kendisi  halk  müziginin  popiler  bir ismidir  sizleri  biraz  eskilere  götürelim ne dersiniz  bilmek istedikleriniz  ...
Arif  Sağ  1945 yılında Erzurum'un Aşkale ilçesi Dallı köyünde dünyaya gelen Arif Sağ, henüz 3 yaşında iken babasının değirmeninde tanışır müzikle. Değirmen taşı ve su sesinin uyumu Arif Sağ'ın dinlediği ilk orkestradır.
5 yaşında kavalla, 6 yaşında ise gramafon ve taşplaklarla tanışır. Plaklarda duyduğu o ilk ses kendi müzik yaşamının belirleyicisi olur. Yaşamını bu denli değiştirecek olan o ses Davut Sulari'ye aittir.
Arif Sağ Bağlama ile 7 yaşında iken Erzincan'da Kumaş Dede'nin dükkanında tanışır. Burası öyle bir dükkandır ki bağrında Davut Sulari, Aşık Daimi, Ali Ekber Çiçek, Aşık Beyhani, Kemter Yusuf gibi birçok ozanın yetiştirildiği bir dükkan.
ve  benzer  sanat karlar  gibi de  arif sag  dünya müzik severlerine   hizmet  etmisdir  burdan izmetlerinin karşılı  olarak onlara tşk ederiz   ve  başarılarının daimini dileri.. sevgiler.. Arif sağ....

Şarkıların Açılması  için  5  10    saniye beklemeniz  rica olunur. sevgiler

1 yorum:

halkci dedi ki...

saat 22'de Cem TV'de Arif sağ'ın konuk olacağı Ehl-i Demn programını kaçırmayın dostlar!

Yorum Gönder

 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...