Depo

2012 Kayu Şarkilari Dinle

Cuma, Mayıs 25

Caillou'nun İngilizce ve Türkçe Şarkı Sözleri aşağıdaki gibidir....

I'm just a kid who's four and each day I grow some more, I like exploring I'm Caillou,
So many things to do, each day is something new, I'll share them with you I'm Caillou.
My world is spinning, changing each day..with mommy and daddy and finding my way.
Growing up is not so tough, except when I've had enough. There's lots of fun stuff I'm Caillou, Caillou, I'm Caillou. That's me!

Kayu  Şarkısı Dinlemek  için  Şarkıların açılması  için  lütfen 5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz.....

2012 Yusuf Güney Şarkilari

Yusuf Güney  2012 şarkıları  hakkında yusuf  güney  hakkında 24 yaşında. Aslen Trabzon’lu, Londra’da yaşıyor. Londra’da bir şirkette pazarlama müdürlüğü yapan 10 yıldır ailesiyle yaşayan Güney, 4 yıl önce Rafet El Roman ile Londra’da bir konserde tanışmasıyla hayatı değişti. O günden beri onlarca beste yapıp, Rafet El Roman’ın albüm teklifini almıştır.
Yusuf Güney, artık hayatını çok sevdiği müzik ile kazanmaya başlamıştır. Rafet El Roman’ın vokalistliğini yapan Güney, yakın bir zamanda çıkaracağı albüm heyecanı ile uzun ve yorucu bir yola girmiş ve başarı ile ilerlemektedir. Güney, önümüzdeki aylarda İstanbul’a yerleşeceğini de belirtmiştir.
Ayrıca Yusuf Güney severlerine güzel bir haberimiz var. Yusuf Güney, kendi albümü için hazırlıklara başlamış ve kasım ayı sonunda solo albüm ile sevenleriyle buluşacaktır.

Yusuf  Güney Şarkılarını Dinlemek  için  5  10  saniye  beklemenizi rica ederiz...

Gaziantep Türküleri Dinle

           Gaziaentep  Hakkında Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en eski kültür merkezlerinden birisi olan Gaziantep, MÖ 4000 yıllarına kadar uzanan ve ilk uygarlıkların doğduğu, Mezopotamya ve Akdeniz arasında, tarihi İpek Yolu üzerinde konumlanmıştır.
Antik ulaşım yollarının, stratejik bazı konumların birleştiği, savunmaya ve saldırıya elverişli, antik ticaret yollarının kesiştiği bir kavşakta bulunması ona tarihin bütün safhalarında bir çok medeniyetin göz dikmesine sebep olmuştur. Bu yollar Kahramanmaraş’tan Sakçagözü’ne giden, Urfa, Kalkamış, Dülük, İslahiye, Kilis ve Halep bağlantılı ticaret yollarıdır. .Kieppert , çizmiş olduğu Anadolu haritasında bütün bu yolları göstermiştir.

Gazientep Türkülerinin Açılması  için  lütfen  5  10 saniye  beklemenizi rica  ederiz.....

2012 Adıyaman Türkülerini Dinle

Adıyaman Hakkında Adıyaman, tarihin bilinen en eski yerleşim yerlerinden biridir. Adıyaman Palanlı Mağarasında yapılan incelemelerde kent tarihinin M.ö. 40.000 yıllarına kadar uzandığı anlaşılmıştır.
Yine Samsat-Şehremuz Tepe’deki tarihi bulgulardan M.ö. 7.OOO yılına kadar Paleolitik, M.O. 5.000 yıllarına kadar Neolitik, M.Ö. 3.OOO yıllarına kadar Kalkolitik ve M.O. 3.0OO-1.200 yıllan arasında da Tunç Çağı dönemlerinin yaşandığı anlaşılmıştır. Bu dönemde bölge Hititlerle Mitannilar arasında el değiştirmiş ve Hitit Devletinin yıkılmasıyla (M.Ö. 1.200) karanlık bir dönem başlamıştır. M.Ö. 1.2OO’den Frig Devletinin kuruluşu olan M.Ö. 750 yıllan arası dönemle ilgili olarak yazılı kaynağa rastlanmamıştır. Ancak; bu dönemde yöre, Asur etkisine girmeye başladığından, Samsat’ta bulunan Asur etkili mühürler ve Kahta Eskitaş Köyünde bulunan Hitit Hiyeroglifi ile yazılmış kitabeler, Anadolu’daki tarihi silsilenin ilimizde de aynen devam ettiğini, göstermektedir. Bu dönemde Adıyaman ve çevresinde Hitit Devletinin yıkılmasıyla ortaya çıkan Geç Hitit şehir devletlerinden biri olan Kummuh Devleti hüküm sürmüştür.

Adıyaman Türkülerini Dinlemek  için  5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz......

2012 Adana Türküleri Dinle

Adana Hakkında  bilgiler   Adana ilinin ilçeleri; Seyhan, Yüreğir, Aladağ, Ceyhan, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Yumurtalık’ tır.
Aladağ: Adana’ya 105 km. uzaklıkta olan bu ilçede antik devirden kalma bir ören yeri ile harap Ortaçağ kalesi, Akören beldesindeki Kırık Kilise harabeleri çok önemlidir. 40 km mesafedeki Acısu içmesi, Meydan yaylasında Bığbığı mağarası bulunmaktadır.
Ceyhan: Adana il merkezine 47 km uzaklıktadır. Adana-Ceyhan karayolu üzerinde 700 m. uzunluğunda dört cepheli masif kaya üzerinde etkileyici görünümlü Yılan Kale, Ulucami, Mecidiye Cami ve Durhasan Dede Türbesi ilçenin önemli turistik değerleridir. Yılankale’nin güneybatısında, Sirkeli Höyüğü vardır.Höyüğün Ceyhan nehrine bakan kuzey kayalıklarında Hitit Krallarından Muvattali’nin sakallı ve uzun elbiseli rölyefi görülür. Anadolu’nun en eski Hitit kabartmasıdır. Kurtkulağı Beldesi’nde bulunan Kurtkulağı Kervansarayı 1693 yılında yapılmış olup eski Halep kervan yolu üzerindedir. Kervansaray ‘da yörenin etnografik eserleri sergilenmektedir. ...

Adana Türkülerini Dinlemek  için  5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz...

İbrahim Tatlises 2011 Şarkilari Pembe tenlim dinle

     Türkiye'nin en popüler şarkıların  imparatoru   ünlü şarkıcısı İbrahim Tatlıses, 1 Ocak 1952 yılında Urfa'da dünyaya geldi. Kalabalık ve yoksul bir ailenin çocuğuydu. Küçük yaşlarda çalışmaya başladı. İnşaatlarda soğuk demir ustalığı yaptı. Adanalı bir sinemacının, inşaatta türkü söylerken onu fark etmesiyle Tatlıses'in büyük yolculuğu başlamış oldu. Önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. Sesinin güzelliği ve güçlülüğü şöhretini kulaktan kulağa yaydı. Yetmişli yılların ortalarına doğru artık İstanbul'a gelmişti..İmparatordan  sizlere  pembe  tenlim şarkısı ilk  olara  2011  de  yapmıs  oldu  albümlerini sizlerle  paylaşıyoruz  sevgiler  diliyoruz

Pembe Tenlim Şarkı Sözleri



Pembe Tenlim, güler yüzlüm gitme
Gitme gitmee
Tatlı dillim, ela gözlüm gitme
Gitme gitmee
Senin için ben ölürüm, gitme
Gitme gitmee

Esmer tenlim, güler yüzlüm gitme
Gitme gitmee
Tatlı dillim, kara gözlüm gitme
Gitme gitmee
Senin için ben ölürüm gitme
Gitme gitmee

ŞİİR
Pembe tenlim ela gözlüm
tatlı dillim güler yüzlüm
senin için ben ölürüm gitme
ne olursun gitme gitme gitme

İbrahim Tatlıses Şarkılarını Dinlemek için Lütfen  5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz....

2012 Ahmet Özhan Son Şarkilarini Dinle

    Ahmet Özhan Kimdir Hakkında Ahmet Özhan, Üsküdar Musiki Cemiyeti ve İ.B Belediye Konservatuarı'nda eğitimini sürdürürken, bir yandan da sahne ve plak çalışmaları yaptı. Kültür Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun kurucusu ve genel yönetmeni olan Ahmet Özhan, klasik ve tasavvuf müziği alanındaki en iyi solistler arasında yer almaktadır.
İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, unutulmaya yüz tutan, sanat değeri taşıyan Türk Tasavvuf Müziği ve Mehter Müziği'ni, kendine özgü üslub ve icra özellikleriyle tanıtmak, kaynak inceleme ve araştırmaları yapmak amacıyla 1991'de kuruldu. Topluluk çalışmalarını Konya Mevlana İhtifalleri'nin yanı sıra, İstanbul Festivali gibi etkinliklerde verdiği klasik ve tasavvuf müziği konserleriyle sürdürmektedir.

Ahmet Özhan Şarkılarını Dinlemek  için  5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz...

Ali Kocatepe 2012 Son Şarkilari

Ali Kocatepe Hey Gidi Dünya Hey Şarkı Sözleri

Bundan böyle düşünerek atın adımlarınızı
Elbet bir gün mutluluktan yana alırız payımızı.

Bir kuş gibi hür olsam dey dey dibi dibi dey dey
Sorulmadan yaşasam hey gidi dünya hey
Dostluk benim bayrağım dey dey dibi dibi dey dey
Cennet olsun durağım hey gidi dünya hey.

Doğruluktan hiç şaşma dey dey dibi dibi dey dey
Eden bulur üzülme hey gidi dünya hey
Hiç acısı olmayan dey dey dibi dibi dey dey
Kim var ki bu dünyada hey gidi dünya hey


2012 Ali Kocatepe  Şarkılarını Dinlemek  için  5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz....

Safiye Soyman Son Şarkilari Dinle

  Safiye  soyman kimdir  hakkında   Türk sanat müziğinin sevilen seslerinden Safiye Soyman'ın yaşamı, bir romanı andı   rıyor. Henüz 13 yaşında küçük bir kızken zorla evlendirilişinin acı öyküsünü, kumar ve kavgayla geçen evlilik yaşamını, 15 yaşında iki çocuk sahibi bir anne oluşunun kendisinde yarattığı derin bunalımı, intiharın eşiğine dek sürüklenişini ve nasıl olup da bugünlere geldiğini ilk kez anlattı  safiye soyman
En çok kazanan şarkıcılardan biri olan, sahne ağzıyla söylersek ‘‘en çok ekstra iş alan’’ Türk sanat müziği şarkıcısı Safiye Soyman, şöhretini paraya çevirmesini bilen biri. Ama yaşadığı süper lüks evleri, kullandığı son model arabaları, arsaları ve diğer yatırımlarını nasıl elde ettiğini, siz bir de ona bir sorun. ‘‘Tırnaklarımla kazıyarak aldım’’diyecek ve bedelini ağır ödediğini ekleyecektir.

Safiye  Soyman  Şarkılarını Dinlemek  için  lütfen  5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz.....

Musa Eroğlu 2012 Son Şarkilarini Dinle

     Musa Eroğlu kimdir  hakkında Musa eroğlu 1946 yilinda Mersin'in Mut Kazasi'nda doğdum. O zamanlar Mut 2500 nüfuslu bir ilçeydi.
Saz çaliyordum. Saz çalma babadan-dededen kalma gelenekti, aslinda. Bunu ögrenmek adeta zorunluluktu. Esasinda bizim köyün disinda, Mut'tun diger köylerinde saz çalmak-türkü söylemek pek yoktu. Yörede "Karacaoglan"la ilgili gelenegi, senligi sürdüren bir köydü, bizimkisi. Çevrede davul-zurna disinda müzikal pek bir renklilik yoktu. O yüzden bizim köy biraz da dislanmisti çevre köylerce. Şenlikte oynadığım Karacaoğlan rolü beni çok etkiledi ve böyle sürüp gitti. Sürekli çalisarak, kendimi gelistirerek sanatimi bugünlere getirdim. Bu sanat ve her sanat için bir ömür yetmez aslinda. Bir altyapi zaruri, okul zaruri tabii egitim temel zaruriyet. Mut'ta bir folklor gurubu olusturuldu. Ben orada görev aldim. O Karacaoglan oyununun, beni pesinden sürükleyen o oyunun pesinden gittim hep....

Musa Eroğlu  Şarkılarını Dinlemek için  lütfen  5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz.....

Hülya Polat 2012 Son Şarkilari

    Hülya Polat hakkında  hülya  polat kimdir hülya polat 1996 yılında müziğe başladım. Tırnaklarımızla bu hale geldik. Müziğe başlamadan önce iyi bir dinleyiciydim.
Karadeniz müziğini çok seviyordum. Halk müziğini çok seviyorum.Müziğe
başlamadan önce diğer yörelerin müziğini seslendiren sanatçı çok fazla,
buna karşılık Karadeniz müziğini seslendiren çok az sanatçı
vardı.Amacım Karadeniz müziğiyle başlayıp, diğer yörelere geçiş
yapmaktı.O zaman radyo azdı.Radyolarda diğer yörelerden 10 tane halk
müziği çalınıp, Karadenizden 1 tane çalınırdı.Bu yüzden ben Karadeniz
türküleri okuyacağım dedim...

Hülya Polat Şarkılarını Dinlmek için lütfen 5 10 saniye beklemenizi rica ederiz....

2012 Öykü Gürman Şarkilari yalan Gözlerin

    Öykü  Berk Hakkında Öykü kimdir öykü İster flamenco ister arabesk diyelim, ister roman havası ister türkü diyelim, bu toprakların müziğini yapan ikiz kardeşler KISMET’lerini aramak için yola koyuldu: Öykü ve Berk.
Aynı hayatın kendisi gibi, kah hüzünlü kah coşkulu müzikleriyle dinleyiciyi sımsıkı saran Öykü ve Berk’in başarılarında, olağandışı uyumlarının büyük bir etkisi var. Akdeniz ve Arap müziğinin etkilerini taşıyan ilk albümleri KISMET, We Play etiketiyle 2007 Aralık ayında raflarda yerini aldı. Albümde kendi bestelerinin yanı sıra, dört tane türkü uyarlaması bulunuyor. Kısmet’in çıkış parçası “Evlerinin Önü Boyalı Direk”, daha albüm çıkmadan internet üzerinden 2.000.000 dinleyiciye ulaştı.
Öykü ve Berk, Paco de Lucia dinleyen bir babanın ve Türk Sanat Müziği icra eden bir annenin çocukları olarak 4 Ağustos 1982’de dünyaya geldi. Ailede performans olarak müzik her zaman vardı. Ama teorik müzik eğitimleri Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladı....

Öykü  Gürman Şarkılarını Dinlemek için  lütfen  5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz...

 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...