Depo

Bayram Büyükoruç 2012 ilahileri Dinle

Salı, Mayıs 29

 Bayram Büyükoruç Koştum Geldim İlahi Sözleri 

Bir zamanlar hevâlarla doluydum,
Rabb’imin günahkâr, gâfil kuluydum,
Bir gece rüyamda, çağrını duydum,
Koştum geldim sana, Yâ Resûlallah,
Koştum geldim sana, Yâ Habiballah,
Koştum geldim sana, Yâ Nebiallah.

Ravzanda kırk vakit, vecde dalmaya,
Cennet-ül Âlâ’da, komşun olmaya,
Şefaat müjdemi, elden almaya,
Koştum geldim sana, Yâ Resûlallah,
Koştum geldim sana, Yâ Habiballah,
Koştum geldim sana, Yâ Nebiallah.

***

Mescidini kalp gözüyle görmeye,
Minberine, mahcup yüzüm sürmeye,
Asr-ı Saadet’ten, güller dermeye,
Koştum geldim sana, Yâ Resûlallah,
Koştum geldim sana, Yâ Habiballah,
Koştum geldim sana, Yâ Nebiallah.

Ravzanda kırk vakit, vecde dalmaya,
Cennet-ül Âlâ’da, komşun olmaya,
Şefaat müjdemi, elden almaya,
Koştum geldim sana, Yâ Resûlallah,
Koştum geldim sana, Yâ Habiballah,
Koştum geldim sana, Yâ Nebiallah.

***

Feyzinden aldığım, yüce ilhamla,
Nur oldu gözümden, akan her damla,
Dilimde binlerce, salât selâmla,
Koştum geldim sana, Yâ Resûlallah,
Koştum geldim sana, Yâ Habiballah,
Koştum geldim sana, Yâ Nebiallah.

Ravzanda kırk vakit, vecde dalmaya,
Cennet-ül Âlâ’da, komşun olmaya,
Şefaat müjdemi, elden almaya,
Koştum geldim sana, Yâ Resûlallah,
Koştum geldim sana, Yâ Habiballah,
Koştum geldim sana, Yâ Nebiallah.



 Bayram Büyükoruç  İlahilerini Dinle , Bayram Büyükoruç  ilahileri, Bayram Büyükoruç  ilahilerinidinle,ilahi dinle,ilahileridinle


 Bayram Büyükoruç ilahilerini dinlemek için açılması  5  10  saniye  alabilir  lütfen 5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz....

Samba Karnaval Şarkıları Dinle

   Samba  Şarkılar  Hakkında  bilgiler Bir Ocak sabahı Güney Amerika sahiline ilk ulaşan Portekiz’li kâşifler, tropik zirvelerin arasından akan taze sularla beslenen bir seri, altın sarısı sahilleri barındıran burunlar keşfettiler. Keşfettikleri bu noktayı “Ocak Nehri” ya da Portekizce “Rio de Janerio” olarak adlandıran bu kişiler kaderin gelecekte burası için hazırladığı sürprizden bihaberdiler. Kısa zamanda Portekiz kolonileri buraya yerleşti ve tarım geliştikçe Portekiz’den, yani Batı Afrika’nın otorite altındaki kesimlerinden, Bahia’daki yerleşim alanlarına köleler getirildi.
Frmhigh.Com – Samba Dansı
Samba, bu kölelerin Afrika’dan getirdikleri ve kuvvetli vurmalı ritimlerin çalınabildiği “Batuque” adındaki davullar topluluğuna bir tepki olarak Bahia bölgesinde gelişmeye başladı. Davulun hipnoz etkisi yaratan vuruşları, ilk sambacıların hâlâ “Samba de Roda” geleneğinde olduğu gibi çıplak ayak dans ederken, günlük tasalarından uzaklaşmalarını sağlıyordu.

Bu kölelerin dillerinde dans “Semba” demekti ve bu terim ileride Brezilya’nın kültürüne ulusal danslarının gurur duyarak sundukları adı olarak geçecekti.

Artık Samba, Rio’da her Şubat ayında düzenlenen karnavalın kutlama ve eğlenceyi temsil eden dansıdır. Samba karnavalı dansçıları başlarında şaşalı ve en büyük kostümleri taşımak ile en zor dans adımlarını sergilemek konusunda birbirleriyle yarışırlar. Bu tip Samba, daha gelişmiş bir versiyon olan uluslararası Samba’dan farklıdır. Rio Karnavalı’nda Samba, ferdi olarak uygulanırken, uluslararası versiyonda eşli olarak sunulur.

samba  dansı izle ,samba  şarkıları dinle,samba  şarkıları , karnaval  şarkıları


Samba Şarkılarını Dinlemek için lütfen 5 10 saniye beklemenizi rica ederiz...

Arnavut 2012 Son Şarkıları dinle

   Arnavut  Şarkıları  hakkında  arnavut   hakkında öncellikle  slav dillerinde söylenen diğer şarkılar, Rom (roman) halk şarkıları, rebetikalar, rumeli türküleri ve Arnavut halk şarkıları başlıkları altında değerlendiriyorum ben Balkan müziğini. Her fırsatta "Balkan müziği birdir" desem de dil, kullanılan enstrümanlardaki farklılıklar tarz ve üslup bakımından değişiklikler oluşturuyor ister istemez.
Arnavut müziği her zaman beni çok etkilemiştir. Arnavut müziği hakkında "rumeli taverna"dan mütevellit kötü bir önyargı oluşmuş olsa da aslında asla basite indirgenemez ve ayrı bir başlık altında incelenmesi gerekli bir müzik olduğunu söyleyebilirim. Arnavut müziğinde diğer balkan müziklerine nazaran daha fazla gözyaşı vardır. Ağıt ve koçaklama daha çok işlenmiştir. Memleket sevgisi ön plandadır. Özellikle Kosova'yla ilgili şarkılarda oradaki sıkıntıları, acıları çok net hissetmek mümkündür.

Arnavut  şarkıları dinle  ,arnavut  sarkilari,arnavut  sözler,arnavut  şarkılarını dinle,

Arnavut Şarkılarını Dinlemek  için  lütfen 5  10 saniye  beklemenizi rica  ederiz....

Yunan Şarkıları Dinle

    Yunanlar  hakkında  yunan dansları  ve  şarkıları  hakkında ...Dansetmek tarih boyunca Yunan halkı için hep önemli bir etkinlik olmuştur. Antik Yunan’da dans, şarkı ve müzik tiyatronun ayrılmaz parçalarıydı. Öyle ki, Yunanca’da dans anlamına gelen “χορός” (horos) sözcüğü hem dansetmeyi hem de şarkı söylemeyi ifade ediyordu. Nitekim “koro” ve “koreografi”sözcükleri de bu Yunanca sözcükten doğmuştur. Öte yandan Antik Yunan edebiyatında bir çok yerde dansa göndermeler yapılmıştır. Örneğin Theseus söylencesinde, Theseus ve Atinalı gençler Yeranos (Turna) dansını yapmaktadır. Homeros’un İlyada adlı eserinde ise gençler, el tutuşları ve adımları bakımından günümüzdeki Sirto dansını çağrıştıran bir dansı yapıyorken betimlenmiştir. Antik kaynaklardaki bu değinmelerin yanı sıra, dansçıları ve müzisyenleri betimleyen pek çok çizim, resim ve küçük heykel veya büst de günümüze ulaşmıştır. Bu eserlerde dansçılar çoğu zaman, günümüzdeki Yunan halk danslarında olduğu gibi, bir çember veya sıra halinde, müzisyenler de genellikle bu çemberin ortasında betimlenmektedir

Yunan hakkında,yunan şarkıları hakkında,yunan şarkıların dinle,yunan, müzikleri dinle , yunan oyunları izle

Yunan Şarkıları  dinlemek için  lütfen 5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz....

2012 Balkan Havaları Dinle

   Balkan  şarkıları  hakkında  balkan müzigi hakkında Kuşkusuz söz edilebilir. Özellikle geleneksel müziklerde halklardan çok, etkileşim ve coğrafyanın belirleyici olduğunu düşündüğüm için, Karadeniz kıyılarından, Çek topraklarına dek uzanan coğrafya içinde onu diğer bölgelerden ayıran bir Balkan müziği gerçeğinden net olarak söz edebiliriz. Balkan müziği dediğimiz olgunun temelinde, Slav, Anadolu, Yunan, Arnavut ve Rumen müzik geleneklerinin, Balkanlar'ın her bölgesinde değişiklik gösteren çeşitli etkileşim dereceleriyle ortaya çıkan kültürel ve müzikal karışım yatmaktadır.
Kırsal müzik, bölgelere göre ciddi değişiklikler gösterir. Oysa şehirlerde ortaya çıkan müzik geleneğinde Balkanlılık olarak adlandıracağımız ortak ritmik ve melodik yapılara rastlanır. Ortaklık demek tüm Balkan coğrafyasına yayılan homojen bir müzik geleneği demek değildir kuşkusuz. Bölgelere özgü değişikliklerle birlikte ritmik, makamsal ve üslup açısından bir akrabalıktan bahsediyorum yalnızca. Ritmler çoğunlukla canlıdır ve dünyanın hiçbir yerinde burada olduğu kadar asimetrik (aksak) ritim yoktur. Ayrıca bizdeki uzun hava geleneğini çağrıştıran makamsal ama serbest icra edilen şarkılara - örneğin Romanya'da Doina'lar - sıkça rastlanır. Melodiler doğdukları kaynağın çeşitliliği ile bağlantılı renklilik gösterir. Köy müzik geleneklerinin dışında genel olarak Balkan ve Anadolu müziğinin akraba müzik gelenekleri olduğunu söyleyebiliriz.

balkan şarkıları dinle ,balkan havaları dinle,balkan türküleri dinle ,2012 yeni balkan havaları dinle

Balkan Şarkılarını dinlemek içim lütfen 5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz...

Hadise 2012 Hadise eurovision Şarkıları Dinle

Hadise  hakkında hadise kimdir Hadise (tam adıyla Hadise Açıkgöz) Türk asıllı Belçika'lı şarkıcı.

Hayatı ve kariyeri
Hadise, 22 Ekim 1985 günü Belçika'da Sivas'lı bir Türk ailesinin kızı olarak dünyaya geldi. Yapımcılar ve dinleyiciler tarafından ilk olarak, Belçika'nın Pop Idol yarışması sayılan (Türkiye'deki Popstar gibi) Idool 2003'te farkedildi. Yarışmayı birincilikle bitirmese de, kendisine yapımcılar tarafından albüm çıkarmak için teklif geldi.

Hadise'nin ilk single'ı Sweat (Terle - 1 Kasım 2004) çıktı ve single'ın hit olmasıyla müzik kanallarında klipleri sık sık gösterilmeye başlandı. Hadise, ikinci single'ı Stir Me Up (Kışkırt Beni - 6 Mayıs 2005) tüm Avrupa'da farkedildi ve çıkış parçası "Stir me up", pek çok Summer Hits albümüne girdi. Üçüncü single'ının adı olan Milk Chocolate Girl (Sütlü Çikolata Kız - 9 Ekim 2005), daha sonra Hadise'nin lakabı haline geldi. Dördüncü single'ı Ain't No Love Lost (13 Ocak 2006) albümündeki Ain't No Love Lost adlı şarkının Burdayım adıyla Türkçe bir versiyonu oluşturuldu. Hadise'nin beşinci single'ı Bad Boy (Kötü Çocuk - 4 Ağustos 2006), yazın piyasaya sürüldü ve diğer albümler gibi o da dinleyici kitlesinden olumlu tepkiler aldı. 3 Ekim 2007 tarihinde yeni single çalışması olan "A Good Kiss" adlı single 'ı piyasaya çıkardı ve yeni klibini İstanbul'da çekti.

Hdise dinle, Hadise ,eurovision  Şarkıları dinle,  hadise dinle,

Hadise  Şarkılarını dinlemek  için lütfen 5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz..

Demet Akalın Son Şarkıları Dinle

   Gölcük'te doğan Demet Akalın ilköğretim ve lise öğrenimini Gölcük'te büyük başarıyla bitirdi. İlkokul yıllarında gazeteci ya da öğretmen olma hayalleri kurardı, fakat o zamanki üniversite sınavı şartları günümüze göre daha zor olduğu için hayalleri suya düştü.
Ne yapıcam ne yapıcam diye düşünürken annesinin elinden tutmasıyla soluğu Yaşar Alptekin’in mankenlik kursunda aldı. 1990 yılında Mayo Güzeli seçildi. Ardından Neşe Erberk’te mankenlik yapmaya başladı.

Demet Akalın Dinle  demet akalın sarkıları dinle  demet akalın ,demet akalın ,demet akalın sarkilaridinle

Demet akalın sarkılrını dinle  5  10 saniye  beklemenizi rica  ederiz...

Abdullah Sevinçkan ilahileri Dinle

Medine  İlahi sözleri  

Açtım ellerimi semaya,
Yalvardım yüce Mevla’ya,
Gidemedim Medine’ye,
Gül kokulu Ravza’ya.

Medine güzel Medine,
Yanarım ben sevgin ile,
Ensar ile Muhammed’i,
Göremedim gül Medine.

Medine canım Medine,
Yanarım ben aşkın ile,
Ensar ile Muhammed’i,
Göremedim gül Medine.

***

Derinlerde bir yaram var,
Yakar beni Server-i Yar,
Bu hasretin gözyaşıyla,
Benim gibi nicesi var.

Medine güzel Medine,
Yanarım ben sevgin ile,
Ensar ile Muhammed’i,
Göremedim gül Medine.

Medine canım Medine,
Yanarım ben aşkın ile,
Ensar ile Muhammed’i,
Göremedim gül Medine.

***

Hayalin tüter gözümde,
Sevdası yatar özümde,
Adı her daim sözümde,
Gidemedim Medine’ye.

Medine güzel Medine,
Yanarım ben sevgin ile,
Ensar ile Muhammed’i,
Göremedim gül Medine.

Medine canım Medine,
Yanarım ben aşkın ile,
Ensar ile Muhammed’i,
Göremedim gül Medine.

  Abdullah Sevinçkan ilahileridinle,  Abdullah Sevinçkan   ilahidinle,  Abdullah Sevinçkan ilahisi dinle,  Abdullah Sevinçkan  ilahilerinidinle,  Abdullah Sevinçkan  ilahiler dinle,ilahi dinle ,aglatan  ilahileridinle,


  Abdullah Sevinçkan  ilahilerini dinlemek için lütfen   5  10  saniye  beklemenizi rica  ederi..

Cemal Kuru ilahileri Dinle yeni ilahi dinle

   Cemal kuru  Hakkında  kimdir cemal  kuru   kendisini okuduğu ilahilerle tanıdığımız ilçemizin yetiştirdiği nadir sanatçılardan Cemal Kuru, plak arşivini, doğduğu köye kuracağı müze ile müzik kültürünekazandırmak istiyor.  Cemal Kuru, elinde 20 binin üzerinde Türk halk müziği, sanat müziği plak, CD ve albümü bulunduğunu söyledi. Hayatta olmayan çoğu Türk halk ve sanat müziği sanatçılarının taş plaklarının kendisinde mevcut olduğunu belirten Cemal Kuru, 1981 yılında yapılan Altınmikrofon Yarışması´nda Sürmelim türküsüyle ikinci olduğunu ifade etti.

cemal  kuru  ilahileridinle ,cemal kuru dinle,ilahi dinle ,2012  yeni ilahidinle,ilahileridinle,

Cemal Kuru  İlahilerini dinlemek  için 5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz......

Mustafa Özcan Güneşdoğdu 2012 ilahileri dinle

   Mustafa  Özcan Güneşdoğlu  hakkında  kimdir  1970 Çankırı’nın Orta kazasına bağlı Safiyeli köyünde dünyaya geldi. 1979 yılında Almanya’da yaşayan ailesinin yanına geldi. Burada eğitiminin yanı sıra Hamburg Merkez Camii’nde Kur’ân derslerine devam etti.

Konyalı Hafız Ramazan Minas, Samsun Vezirköprülü Kur’a Hafız Halit Tanrıverdi’den Tâlim, Tecvid ve Kıraat dersleri aldı. 1985 yılında ilk Avrupa Kur-ân’ı Kêrim yarışmasında 1.’nci oldu. 1987 yılında Evlendi. 1988-1989 yıllarında Arapca öğrenmek üzere Şam’da eğitim gördü. Osmanlı usulû Arapça tedrisatı aynı zamanda Arapça dilinin inceliklerini öğrenmek için Mısır’a geçti. Arapça eğitimini tamamlayan M. Özcan Güneşdoğdu Almanya’ya geri dönerek Hamm Westfalen eyaletinde ilk olarak İmamlık görevine başladı.

1991 yılının Ocak ayında Suudi Arabistan’ın Mekke Şehrinde 23 Devlet, 52 Cemiyet ve Teşkilatın 182 yarışmacı ile katıldığı 13.’ncü Dünya Devletler arası Kur-ân’ı Kêrim müsabakasında ilk defa Avrupa Müslümanlarını temsilen katıldığı bu yarışmada 1.’nci oldu.

1991-2003 arasındaki kesiti üç kısıma ayırdık. Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Sanatçı Mustafa Özcan Güneşdoğdu ve İslami Faaliyetleri ile Mustafa Özcan Güneşdoğdu,

 Mustafa  Özcan Güneşdoğlu ilahileri, Mustafa  Özcan Güneşdoğlu ilahilerinidinle,ilahi dinle ,2012  ilahi dinle,yeni ilahidinle


 Mustafa  Özcan Güneşdoğlu ilahilerini dinlemek  için  5  10  saniye  beklemenizi rica  ederiz.....


 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...