Depo

Samba Karnaval Şarkıları Dinle

Salı, Mayıs 29

   Samba  Şarkılar  Hakkında  bilgiler Bir Ocak sabahı Güney Amerika sahiline ilk ulaşan Portekiz’li kâşifler, tropik zirvelerin arasından akan taze sularla beslenen bir seri, altın sarısı sahilleri barındıran burunlar keşfettiler. Keşfettikleri bu noktayı “Ocak Nehri” ya da Portekizce “Rio de Janerio” olarak adlandıran bu kişiler kaderin gelecekte burası için hazırladığı sürprizden bihaberdiler. Kısa zamanda Portekiz kolonileri buraya yerleşti ve tarım geliştikçe Portekiz’den, yani Batı Afrika’nın otorite altındaki kesimlerinden, Bahia’daki yerleşim alanlarına köleler getirildi.
Frmhigh.Com – Samba Dansı
Samba, bu kölelerin Afrika’dan getirdikleri ve kuvvetli vurmalı ritimlerin çalınabildiği “Batuque” adındaki davullar topluluğuna bir tepki olarak Bahia bölgesinde gelişmeye başladı. Davulun hipnoz etkisi yaratan vuruşları, ilk sambacıların hâlâ “Samba de Roda” geleneğinde olduğu gibi çıplak ayak dans ederken, günlük tasalarından uzaklaşmalarını sağlıyordu.

Bu kölelerin dillerinde dans “Semba” demekti ve bu terim ileride Brezilya’nın kültürüne ulusal danslarının gurur duyarak sundukları adı olarak geçecekti.

Artık Samba, Rio’da her Şubat ayında düzenlenen karnavalın kutlama ve eğlenceyi temsil eden dansıdır. Samba karnavalı dansçıları başlarında şaşalı ve en büyük kostümleri taşımak ile en zor dans adımlarını sergilemek konusunda birbirleriyle yarışırlar. Bu tip Samba, daha gelişmiş bir versiyon olan uluslararası Samba’dan farklıdır. Rio Karnavalı’nda Samba, ferdi olarak uygulanırken, uluslararası versiyonda eşli olarak sunulur.

samba  dansı izle ,samba  şarkıları dinle,samba  şarkıları , karnaval  şarkıları


Samba Şarkılarını Dinlemek için lütfen 5 10 saniye beklemenizi rica ederiz...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...