Depo

Pop yeni Sarkilari Dinle

Salı, Mayıs 8

     Şimdi  sizlere  türk pop  müzigi  hakkında  biraz  bildimiz  kadar bilgileri  paylaşacagız  Türk Pop Müziği ya da diğer adı olan Popüler Türk Müziği, alaturka ve halk müziği kalıpları üzerine modern müzik kalıplarının monte edilmesiyle oluşturulmuş Türk müziği çeşididir.
Batı Avrupa sound'ları baz alınarak geliştirilmiştir. Türk Pop Müziği'nin temellleri 1970'lere dayanır. 1970'lerde Türk Pop Müziği, batıda ses getirmiş parçaların Türkçe aranjmanlarının yapılması şeklinde gelişmeye başlamış ve 1980'lere kadar gelişme göstermiştir. 1980-1990 arası durgun bir dönem geçirmiştir. 1990'lı yıllarda teknolojide meydana gelen gelişmeler ve Türk ekonomisinin gelişmesiyle müzik piyasasını etkilemesi Türk Pop Müziği'nin birden gelişmesine ve Pop Müziği arz ve talebinin artmasına neden olmuştur. 2000li yıllarla birlikte Pop Müziğinin tekrar durgunlaştığı görülmektedir.
Türk Pop Müziği'nin gelişmesine katkıda bulunmuş en önemli olay Eurovision'dur. Özellikle 1970 ile 1980 arası Pop müziğinin lokomotifi olmuştur.  herkes  bence  pop  müzik  dinlemeli türk pop  müzigi  sanatçılarımızıda  burdan sevgiler  sunarız...

Sevgili  pop  Müzik severlerimiz  Şarkıların Açılması  İçin  lütfen 5  10  saniye beklemeniz rica  olunur


0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...