Depo

Nez Son Sarkilarini dinle

Pazartesi, Mayıs 7

    Öncelikle  Nez kimdir  Tanıyalım  bugünkü nez'in yaptiklari ise o zamanlardan belli. iki kültür arasinda kendini biraz sikismis hisseden küçük kiz, yari ingilizce, yari türkçe hikayeler uydurup kendi kendine oyunlar kuruyor. londra'ya ziyaretlerine gelen anneannesi, babaannesi daha bavullarini açamadan onun bir sahneye dönüstürdügü yatagi üzerindeki sovlarini izlemek zorunda kaliyorlar.
ama küçük nez ayni zamanda londra meydanlarinda yapilan nelson mandela'ya özgürlük yürüyüslerinin önde gidenlerinden. siyaset seven türkler'in saatler süren toplantilarinda, ünlü mültecilerin mesela melike demirag'in çocuklariyla oynayip yorulduktan sonra, yanyana iki sandalyeyi yatak yapip uyuyor. nelson mandela'nin kim oldugunu, melike demirag'in türkiye'de sahiden mi ünlü oldugunu çok sonralari ögreniyor.
kisiligi orada sekillense de genleri ingilizler'e çok yakin olmasini engelliyor. daha çok orada yasayan farkli kökenlerdeki çocuklarla iyi iliskiler kuruyor. hint asillilar, irlandalilar, iskoçlar kendini daha yakin hissettigi arkadaslari oluyor. aksanlarini öyle güzel kopyaliyor ki, bir seferinde irlandali hocasi kendisiyle alay ettigini düsünüp kiziyor ona. koridorda kosan, tuvalette bagira bagira sarki söyleyen, matematikten nefret edip ögretmenini çileden çikaran nez sekiz yasindayken, yani ingiltere'de bir müzikalde basrol oynadigi yil annesi ve babasi ayriliyor. nez e  burdan  başarılarının devamının daim olmasını diliyoruz..

Nez  Şarkılarını Dinlemek  için  lütfen  5 10 dakika  beklemeniz  rica olunur..

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...